Hrvatski radio

Radio Osijek

Nastupni posjet veleposlanika Crne Gore

19.03.2019.

13:43

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj, njegova ekscelencija Boro Vučinić u nastupnom je posjetu Osijeku. Primili su ga osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

"Tražili smo zajedničke točke za početak suradnje Osijeka i Crne Gore kao i suradnje u gospodarstvu i kulturi. "Složili smo se da se međusobno trebamo više upoznati, a nakon toga raditi na učvršćivanju suradnje. Za suradnju smo zainteresirani i zbog Zajednice Crnogoraca koji žive u Osijeku i s kojima izvrsno surađujemo," rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.
"Osim gospodarstva i kulture, suradnju možemo raditi i u mogućoj turističkoj promociji Crne Gore i Hrvatske. Kulturna bi se suradnja mogla dogoditi za koji mjesec, ali moramo pojačati privrednu suradnju koja, kroz statistiku koju imamo, nije na zavidnoj razini", naglasio je veleposlanik Boro Vučinić.
Zaključeno je da će ovi razgovori rezultirati jačom vezom Crne Gore s Osijekom i Osječko - baranjskom županijom. Kako kultura u početku otvara sva vrata, Crnoj Gori ponuđena je otvorena suradnja na jednom od projekata Osječkog ljeta kulture.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.