Hrvatski radio

Radio Osijek

Natjecanje u prodajnim vještinama

26.02.2019.

12:33

Autor: Radio Osijek

fotografije Hrvoje Verić

fotografije Hrvoje Verić

Foto: - / -

Međužupanijsko srednjoškolsko natjecanje u strukovnim zanimanjima, u disciplini "prodajne vještine", održava se danas u osječkoj Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davora Milasa .

"Natjecatelji su najuspješniji sudionici školskih susreta iz četiri slavonske županije, a program je organiziran po novom modelu WorldSkills Croatia, koji podrazumijeva, osim tradicionalnih modula i brojne druge vještine koje mora imati suvremeni prodavač", rekla je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka ravnateljica škole - domaćina Sandra Brajnović.Natječu se učenici završnih razreda srednjih škola pokazuku svoje znanje i vještine iz prodajnog razgovora, obračuna i naplate robe- što su tradicionalni moduli, ali od ove godine i iz nabave robe, kontrole dostavljenih proizvoda, kalkulacije i brojnih drugih disciplina. Posebna je pozornost posvećena prezentaciji i degustaciji proizvoda, a kako je vrijeme karnevala, ovogodišnja su tema pokladni sadržaji.

"Zvanje prodavača iznimno je traženo na tržištu rada, a u proteklim je godinama došlo do svojevrsne "devastacije" zbog odnosa prema trgovcima, posebice onima zaposlenim u maloprodaji", kaže ravnateljica Brajnović ističući da iz njihove škole izlaze  dobro obučeni djelatnici koji žele raditi i kojima treba omogućiti i dobre uvjete rada i mogućnost da žive od onoga što rade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.