Hrvatski radio

Radio Osijek

Natječaj - Foto znalac

22.05.2022.

14:59

Autor: HRT/Radio Osijek

Foto znalac plakat

Foto znalac plakat

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s gradskim zajednicama tehničke kulture organizira natjecanje u amaterskom fotografiranju za učenike osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije pod nazivom „FOTO ZNALAC“.


Učenici se mogu natjecati u dvije kategorije na zadanu temu: 

1. „Moje mjesto“

2. „Otvorena“ tema – Facebook ocjenjivanje

Tema „Moje mjesto“ obuhvaća mjesto gdje sudionik natjecanja prebiva. Sudionici u svrhu ovog natjecanja mogu koristiti fotoaparat ili svoje vlastite mobilne uređaje koji su danas opremljeni s vrlo dobrim kamerama te imaju pravo poslati samo jednu fotografiju na odabranu kategoriju. Ukoliko se sudionik natječe u obje kategorije onda mora poslati različite fotografije sukladno zadanoj temi te naglasiti koja fotografija spada pod koju kategoriju.

Fotografije koje sudjeluju u natjecanju sudionici će poslati na email adresu: fotoznalac@gmail.com uz sljedeće kontakt podatke sudionika:

- ime i prezime;

- osnovna škola koju pohađa;

- razred koji pohađa te

- kategoriju u kojoj sudjeluje fotografija.

Prilikom slanja fotografija, naziv fotografije mora sadržavati ime i prezime sudionika te kategoriju u kojoj se natječe. Natječaj za slanje fotografija trajat će od 23. svibnja do 12. lipnja 2022. godine zaključno s 24:00h. Nakon završetka natjecanja od strane profesionalaca koji djeluju u području fotografiranja oformiti će se povjerenstvo koje će ocijeniti pristigle fotografije na temu „Moje mjesto“ te će odabrati prvo, drugo i treće mjesto.

Nagrade po osvojenom mjestu:

1. mjesto - Akcijska kamera

2. mjesto - Web Kamera

3. mjesto - SD Card 128Gb.

Sve pristigle fotografije na „Otvorenu“ temu – Facebook ocjenjivanje biti će postavljenje na Facebook stranicu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije https://www.facebook.com/domtehnike . Uradak, odnosno fotografija s najviše oznaka „Sviđa mi se“ (eng. „Like“) biti će proglašena pobjednikom.

Više detalja o Facebook nagradnom natječaju biti će objavljeno na web stranici www.tehnikaosijek.hr i Facebook stranicama Zajednica.

Nagrada za najbolji uradak u Facebook ocjenjivanju je:

- Digitalni fotoaparat

Facebook nagradni natječaj traje od 13. do 15. lipnja 2022. godine (do 19:00h) 2022. godine. Proglašenje pobjednika obje kategorije biti će na Facebook stranici Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.