Hrvatski radio

Radio Osijek

Navala na rabljene udžbenike očekuje se i ove godine

03.08.2022.

13:09

Autor: Ana Mitar Šimić

Bojan Vukas, vlasnik antikvarijata Libar

Bojan Vukas, vlasnik antikvarijata Libar

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

Poslije Velike Gospe kreću gužve u antikavrijatima i trgovinama u kojima se prodaju udžbenici jer se u posljednji trenutak kupuju udžbenici za novu školsku godinu. Udžbenika još ima, ali je teško očekivati da će svi učenici moći nabaviti sve udžbenike na vrijeme, rekao je direktor antikvarijata Libar Bojan Vukas.


Direktor osječkog antikvarijata, specijaliziranog za otkup i prodaju rabljenih udžbenika za srednje škole, ističe kako se tek nakon 15. kolovoza mnogi sjete krenuti u potragu za udžbenicima za novu školsku godinu. 

"Ljudi se uspavaju na godišnjem odmoru i nakon Velike Gospe krenu tražiti udžbenike, a tada je već poprilično kasno i ne uspiju svi pronaći ono što im treba", rekao je Bojan Vukas i naglasio kako je ove godine ipak malo bolja situacija jer građani imaju mogućnost kupnje knjiga i putem internet trgovine u cijeloj hrvatskoj. 

Cilj antikvarijata bio je marketinškim alatima potaknuti ljude da ranije reagiraju i sve udžbenike nabave na vrijeme. Vukas posebno poziva građane koji imaju u svojim domovima stare udžbenike da na vrijeme dođu i prodaju ih jer svaka knjiga mora proći prvo procjenu kako bi se mogla vratiti na police, odnosno ponuditi na prodaju.  

Bojan Vukas je na kraju rekao kako učenici ne trebaju čekati rujan i dogovor s nastavnicima kako bi kupili udžbenike, mogu kupiti one koji su na popisu određene škole, a ako se pojavi višak ili nepotrebni udžbenik može se uz predočenje računa vratiti u antikvarijat. 


Detalje oko prodaje i kupovine udžbenika poslušajte u razgovoru s Bojanom Vukasom.

Razgovor s Bojanom Vukasom

Antikvarijat Libar

Antikvarijat Libar

Foto: Bojan Vukas / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.