Hrvatski radio

Radio Osijek

Ne porezu na nekretnine, ne novim porezima

23.08.2017.

22:03

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekoliko stotina građana okupilo se u Osijeku na mirnom prosvjedu protiv poreza na nekretnine. Pozvali su hrvatsku Vladu da odustane od njegova uvođenja. Nakon Osijeka , najavljeno je, prosvjedi protiv poreza na nekretnine održat će se u Rijeci ,Splitu i Dubrovniku.

 "Ovdje smo kako bi hrvatskoj Vladi poručili: Ne porezu na nekretnine i ne novim porezima", rekao je predsjednik stranke "Biraj bolje", osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić. "Gdje su obećanja da će se porezno rasteretiti građani? Da neće biti novih poreza? Da će se smanjiti PDV? Gdje su obećanja da će se mladima pružiti prilika da ostanu i grade svoje domove u Hrvatskoj? Što će biti s našim bakama i djedovima kada zbog malih mirovina ne budu mogli plaćati porez? Što kada dođu ovrhe, kada ih se izbaci na ulicu? Tko će biti odgovora za to?", upitao je Šimičić obraćajući se prosvjednicima.

Sa skupa je poslan zahtjev Vladi da se porezno rastereti rad, smanji PDV, javni dug i troškovi države te da se ne uvode novi porezi.  Na taj će se način osigurati veće plaće i potrošnja i otvoriti nova radna mjesta, drži predsjednik stranke "Biraj bolje" koji je podsjetio da javni dug Hrvatske trenutačno iznosi 279 milijardi kuna što znači da je svaki zaposleni građanin dužan 176 tisuća kuna. Istakno je kako je Hrvatska jedna od porezno najopterećenijih i jedna od najsiromašnijih država članica EU. "Uvođenje novih poreza pokazatelj je neodgovornog vođenja države i protivno je volji građana.", zaključio je Šimičić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.