Hrvatski radio

Radio Osijek

Neće biti redukcija vode

12.04.2018.

13:26

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Ivica Galovic/Pixell

Foto: Ivica Galovic/Pixell

Foto: - / -

Građani Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije ne moraju se bojati redukcija pitke vode nakon što je krajem prošlog tjedna završeno spajanje vodovodnog sustava Slavonskog Broda na vodocrpilište u Sikirevcima, izvijestili su iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK).

"VVK posjeduje vodospremu Vinkovci koja je rekonstruirana te pripremljena za ovakve situacije i može osigurati dovoljnu količinu vode za vršnu potrošnju grada Vinkovaca i naselja u općinama Jarmina, Markušica i Tordinci, a isto tako i vodospremu Retkovci koja daje dovoljnu količinu vode za naselja u općinama Vođinci, Stari Mikanovci i Ivankovo", navodi se u priopćenju tvrtke koju potpisuje direktor Dražen Milinković.
Milinković ističe kako se nastavljaju aktivnosti na osposobljavanju i puštanju u funkciju preostalih zdenaca na crpilištu Sikirevci na kojem je trenutačno aktivno pet od ukupno osam zdenca. "S ukupno osam zdenaca dobili bismo još 300 litara u sekundi i onda bismo uspjeli osigurati dovoljnu količinu vode i za Brodsko-posavsku i za Vukovarsko-srijemsku županiju, rekao je Dražen Milinković ocjenjujući kako je trenutačno najvažnije u rad pustiti bar jedan od tri neaktivna zdenca.
Vodocrpilištem u Sikirevcima upravlja vinkovački Distributivni centar u Kanovcima, s kojega se vodom opskrbljuje stotinjak tisuća građana Vukovarsko-srijemske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.