Hrvatski radio

Radio Osijek

Neke od nagrada Simply the Best za 2022. stižu i na istok Hrvatske

29.11.2022.

15:47

Autor: Radio Osijek/TM

Svi zaJedno hrvatsko NAJ, jedna od nagrađenih manifestacija

Svi zaJedno hrvatsko NAJ, jedna od nagrađenih manifestacija

Foto: Grrad Vukovar / -

Na 23. Međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi PUT, koja okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara, što se održava u Velikoj Gorici, sinoć su dodijeljene nagrade Simply the Best. Nagradu za 2022. godinu primila je 51 osoba, tvrtka i institucija, a brojni dobitnici su i s istoka Hrvatske.

Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. 

Izdvojili smo dobitnike iz Slavonije, Baranje i Srijema:

U kategoriji Ugostiteljstvo, među izletištima nagradu je dobilo Etno imanje Kuća dida Tunje iz Oprisavaca. Među agencijama titulu ”Simply the Best” ponijela je vukovarska agencija Vu life journey, a u Vukovar odlazi i nagrada za Simply the Best manifestaciju 2022., a riječ je o priredbi Svi zaJedno hrvatsko NAJ. U kategoriji Zabava nagrada je dodijeljena manifestaciji Srednjovjekovni viteški turnir Jankovac u Čačincima. Za Mega bikers susrete u Slavonski brod ide nagrada u kategoriji sport i rekreacija. 

U kategoriji Novi projekt u turizmu (realiziran od 1.7. 2021. do 1.9.2022.), među sustavima turističkih zajednica i lokalnih samouprava nagradom Simply the Best nagrađeni su Interpretacijski centar Ivane Brlić Mažuranić, Slavonski Brod i Plemićka ruta Podravine i Slavonije

Nagradu u kategoriji Osoba za doprinos razvoju turističke ponude i turizma dobio je Goran Rihelj, glavni urednik i vlasnik portala kojemu je sjedište u Vinkovcima HrTurizam.hr.

Posebnu nagradu za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda koji oplemenjuju i sadržajno upotpunjuju turističku ponudu kontinentalne destinacije dobila je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.


Kako je priopćeno iz Turističke zajednice grada Vukovara, vukovarsku su agenciju “Vu Life journey” nominirali zbog inovativnog i kreativnog pristupa prezentaciji lokalne kulturno povijesne baštine, čime je značajno oplemenjena turistička ponuda destinacije. I njihova druga nominacija u kategoriji Manifestacije – grupa kultura i tradicija, odabrana je među pet najboljih. „Svi zaJedno hrvatsko naj“, 5. izdanje tog Festivala održat će se u Vukovaru od 5. do 7. svibnja 2023. godine.


Dobitnici nagrada Simply the Best za 2022

Dobitnici nagrada Simply the Best za 2022

Foto: TZ grada Vukovara / .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.