Hrvatski radio

Radio Osijek

Nema novih slučajeva oboljelih od COVID-a19

29.05.2020.

12:00

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: - / -

Povoljna epidemiološka situacija nastavlja se na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Virovitičko.podravske županije, priopćeno je iz tamošnjih stožera civilne zaštite .

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije  41, od čega je 40 izliječenih.
Već 27 dana zaredom Virovitičko-podravska županija ne bilježi novi slučaj korona virusa. U posljednja 24 sata testirano je petero osoba. Svi su bili negativni. Do danas, testiran je 1.181 uzorak. Od početka pandemije na području te županije devet je osoba bilo zaraženo koronavirusom, šestero se oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.
"Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro stigli u Županijski stožer civilne zaštite, na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata nije bilo bitnih promjena. U Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 78 uzoraka i ni jedan nije bio pozitivan, pa ukupan broj oboljelih od početka epidemije ostaje 133 osobe. Aktivno je 10 slučajeva, jedna je osoba na liječenju KBC-u Osijek, a devet je na kućnom liječenju. Broj izliječenih je 115. U odnosu na dan ranije kada su u samoizolaciji bile dvije, sada su pod tom mjerom tri osobe. Nova osoba u samoizolaciji je povratnik iz inozemstva", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 4 slučaja zaraze koronavirusom. Te se osobe nalaze na kućnom liječenju. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 8 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1260 osoba. "Danas je 16. dan bez novooboljelih u Požeško-slavonskoj županiji", objavio je tamošnji stožer.
I na području Brodsko-posavske županije, gdje je jučer zabilježen jedini novi slučaj zaraze, u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-a19. Ukupan broj oboljelih je 42, ozdravilo je 18 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 23 aktivna slučaja oboljelih od COVID-a19. U županijskoj se karanteni trenutno nalazi 19 osoba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.