Hrvatski radio

Radio Osijek

Nema novooboljelih u dvije najistočnije županije

31.05.2020.

10:51

Autor: Amoreta Bajto

Turistička šetnja Osijekom "Glavu gore"

Turistička šetnja Osijekom "Glavu gore"

Foto: Krunoslav Inhof / HRT

U Osječko - baranjskoj i Vukovarsko - srijemskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko - baranjskoj županiji i od početka epidemije evidentirane su 133 oboljele osobe, a u Vukovarsko - srijemskoj 41.

 

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzorka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije 133 oboljele osobe. Izliječeno je 115 osoba zaraženih koronavirus, jedna se još uvijek nalazi na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek, a devet na liječenju od kuće.

 

U samoizolaciji su tri osobe.

 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih osoba.

 

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 6 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2217.

 

U samoizolaciji su 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.