Hrvatski radio

Radio Osijek

Nema novooboljelih u Osječko - baranjskoj županiji

16.05.2020.

09:16

Autor: priopćenje OBŽ/ Amoreta Bajto

fotografija web OBŽ

fotografija web OBŽ

Foto: - / -

"Nema novooboljelih, još tri izliječene osobe, smanjen broj osoba u samoizolaciji", kratki je sažetak današnjeg izvješća Stožera Civilne zaštite Osječko - baranjske županije .

"U posljednja 24 sata na području Osječko - baranjske županije nema novooboljelih osoba, osmi dan zaredom. U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra testirano je 164 uzoraka, a 13 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su negativni, pa je i ukupan broj oboljelih ostao na 131 osobi", čitamo u današnjem priopćenju Stožera.

Izliječene su još tri osobe, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom te je ukupan broj izliječenih od koronavirusa od početka pandemije do sada 108 osoba. Na liječenju u KBC-u trenutačno se nalaze tri pacijenta, dok je 12 oboljelih na kućnom liječenju.

Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro, 16. svibnja u jutarnjim satima stigli u Stožer civilne zaštite Osječko - baranjske županije, smanjen je i broj osoba u samoizolaciji, s 54 prethodnog dana na samo 19. Dobra je vijest da ni jedan novi kontakt nije stavljen pod tu mjeru, kao i da su svi u samoizolaciji poštivali pravila ponašanja. Prilikom tri provjere policija je te osobe zatekla kod kuće.

 

/priopćenje Stožera OBŽ/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.