Hrvatski radio

Radio Osijek

13:38 / 10.07.2017.

Autor: Ksenija Zelenić

Nema otkaza u KBC-u Osijek, riječ o netočnoj informaciji !

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog netočne informacije kako bi 80 djelatnika KBC-a Osijek trebalo dobiti otkaze, digla se velika medijska prašina. U najvećoj zdravstvenoj ustanovi u ovom dijelu Hrvatske, to demantiraju i postavljanju pitanje kome je u interesu unositi nepotrebni nemir?

Netočna je informacija o otkazima u KBC-u Osijek, gdje je trenutačno uposleno 3 137 djelatnika, od kojih je 805 nemedicinsko osoblje. Hoće li njih 80 dobiti otkaze, odgovara zamjenik ravnatelja Vlatko Kopić.
Prema preporuci iz Ministarstva, broj djelatnika trebao bi biti na razini od 1. siječnja 2016. Postoje i ugovori na određeno radno vrijeme koji neće biti produljeni. Upravo zbog toga je i nastala cijela priča o radnim terapeutima kojih je trenutačno samo šestoro. Trima krajem srpnja i polovicom kolovoza ističe ugovor, a dr.Kopić je uvjeren kako će to biti pozitivno riješeno, poglavito jer se želi voditi računa o osobama s posebnim potrebama. A velika je potreba za radnim terapeutom upravo na Klinici za dječje bolesti. Pedijatrica Mirna Sipl kaže kako očekuje rješenje tog problema na zadovoljstvo roditelja i djece. Optimizam temelji na zajedničkim planovima s Upravnim vijećem i ravnateljstvom KBC-a, te Ministarstvom zdravstva.
Problem prekobrojnog nemedicinskog kadra u KBC-u Osijek rješavat će se kroz dvije godine prirodnim odljevom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.