Hrvatski radio

Radio Osijek

Nema problema s vodoopskrbom na području Osječko-baranjske županije

20.07.2022.

13:53

Autor: HRT Radio Osijek

ilustracija

ilustracija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Stanje vodoopskrbe na području OBŽ je dobro. Ni jedna jedinica lokalne samouprave nije prijavila poteškoće s vodoopskrbom ni Županiji ni Hrvatskim vodama, priopćila je Osječko-baranjska županija.

Za sada nema potrebe za restrikcijama, ističu u OBŽ nakon upita novinara može li doći i na našem području do obustava isporuke vode kao što je to slučaj u Istri.

Inače, vodoopskrba nije u nadležnosti Županije. Prema Zakonu o vodama odluku o restrikciji donosi gradonačelnik odnosno općinski načelnik. Tek ako se poteškoće s vodoopskrbom pojave u većem broju gradova i općina na području jedne županije onda na zajednički prijedlog gradonačelnika i načelnika župan donosi odluku o restrikciji za cijelu županiju (primjer Istarske županije). Prema informaciji Hrvatskih voda, na području sustava za navodnjavanje Puškaš, kanalom se upumpava voda iz Dunava i to je jedina intervencija vezana uz vodu. 

Zabilježili smo izjavu zamjenika župana Mate Lukića. 

zamjenik župana Mato Lukić

zamjenik župana Mato Lukić

zamjenik župana Mato Lukić

Foto: OBŽ / OBŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.