Hrvatski radio

Radio Osijek

Nema veće sreće od mahanja psećeg repa

12.05.2020.

10:52

Autor: Željko Kovačević

Davor Magušić i Nala (foto Ž. Kovačević)

Davor Magušić i Nala (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Još jedna lijepa priča iz osječkog azila za napuštene pse. Svjedočili smo službenoj primopredaji kujice Nale, između predstavnika Azila, Ivane Bilić i novog vlasnika, našeg kolege, Davora Magušića. Priča nije klasična, azilska, ali kao i svaka dobra ima odličan kraj, odnosno početak...

Pasjem životu prepuštena crna kujica, lutala je Biljskom cestom baš u trenutku kada je autom prema svom domu u Dardi išao naš kolega Davor Magušić. Bez razmišljanja je stao i pružio ruku utjehe uplašenom psu koji je na taj mali znak pažnje uzvratio umiljatošću kakvu samo njena vrsta može pokazati.

Davor je već bio vlasnik tornjaka Bundaša, koji ga je nakon 13 godina napustio krajem 2018. godine, a odlučio je kujicu ne samo za kratko utješiti već joj i pružiti utočište u svom domu. Prethodno je nazvao Azil Osijek, a nakon što su predstavnici azila došli, Davor je brzo pristao privremeno zadržati, tada bezimenog, napuštenog psa.

„Zamolili su me da se privremeno pobrinem za nju, no brzo mi se podvukla pod kožu”, rekao je Davor. Je li Davor u očima kujice, koja sad već ima ime Nala i lijepu crvenu ogrlicu, vidio Bundaša ili ga je samo srce vuklo da jadnu životinjicu ne prepusti lutanju, nije nam rekao, no na primopredaji pred azilom sve je bilo jasno. Nala i Davor nisu se razdvajali.
„Evo, Davore bravo. Hvala ti, i uživaj s Nalom”, rekla je Ivana Bilić iz Azila Osijek predavajući mu potpisane papire. „Nadam se da će Nala biti najbolji pas na svijetu, ma zapravo ona to već i je!”, uzvratio je Davor.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
Ivana Bilić, Davor Magušić (foto Ž. Kovačević), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.