Hrvatski radio

Radio Osijek

Nenad Bjelica: "Ispričavam se što sam tako reagirao"

17.02.2020.

14:02

Autor: Željko Kovačević

Nenad Bjelica: "Ispričavam se što sam tako reagirao"

Nenad Bjelica: "Ispričavam se što sam tako reagirao"

Foto: - / -

Trener Dinama Nenad Bjelica ispričao se u programu HRT Radio Osijeka zbog ponašanja tijekom utakmice s NK Osijekom, i nakon nje, na konferenciji za novinstvo kada je na sva pitanja novinara odgovarao: „Nemam komentara". Posebno mu je žao, ističe, osječkih novinara, koji to nisu zaslužili.

„To su emocije koje čovjek ima i nekad reagira kako ne bi trebao”, rekao je za Ponedjeljkom sport Radio Osijeka trener Dinama Nenad Bjelica. Uvijek pristupačan, pristojan i nasmiješen, Bjelica je u nedjelju prvo izvrijeđao suca Zebeca, zbog čega je morao napustiti igralište, a onda je i novinarima priredio iznenađenje. Na sva je pitanja novinara na službenoj konferenciji za novinstvo odgovarao „Na to nemam komentara!”

„Ja sam bio relativno miran cijelu utakmicu do te jedne, zadnje situacije u 92. ili 93. minuti, kada sam mislio da je sudac pogriješio. Tu sam ružno i neprimjereno reagirao, općenito za trenera, a ne za trenera velikog kluba poput Dinama. Opravdano sam isključen. Žao mi je zbog toga i stoga se još jednom ispričavam i sucu Zebecu, a isto tako cijeloj javnosti zbog te moje neprimjerene reakcije”, iskren je bio Bjelica. „Ispričavam se i osječkim novinarima kojima nisam dao odgovor ni na jedno pitanje, odnosno dao sam odgovor da nemam komentara, i to ne zato što su pitanja bila neugodna ili provocirajuća već jednostavno zato što nisam bio u stanju da im nešto suvislo kažem. Nakon što sam izgubio kontrolu nisam htio napraviti još veću štetu. Eto, to je jednini razlog. Ja s novinarima imam dobar odnos, a posebno s osječkim, jer me tijekom cijele moje karijere, i igračke i trenerske, korektno prate tako da nisu zaslužili da ne dobiju nikakav odgovor na pitanja koja su postavili”, rekao je Bjelica. Osijek je bio bolji za gol, priznao je, kao i to da ga je početna formacija iznenadila: „Mi smo se pripremali za Osijek koji cijelo vrijeme igra 3-4-3, a oni su promijenili sustav, pa su nas tu malo poremetili, ali nije sustav taj koji dobiva utakmice, nego energija koju ima jedna momčad, i to je ono što mojoj momčadi fali u ovom trenutku. Ne samo o u ovoj utakmici jučer, nego i u svim dosadašnjim utakmicama u nastavku prvenstva. Mi smo pali u energiji koju smo imali jesenas. Mislim da je Osijek na kraju zasluženo pobijedio. Ja sam im na tome čestitao i jučer, i ovom putem im čestitam i želim sve najbolje u daljnjem natjecanju”, rekao je Bjelica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.