Hrvatski radio

Radio Osijek

Nenad Bjelica: „Pred nama su najveći mogući ciljevi”

05.09.2020.

15:20

Autor: Vedran Drabek

foto:HRT

foto:HRT

Foto: - / -

Nenad Bjelica novi je trener Nogometnog kluba Osijek. Potpisao je trogodišnji ugovor. Uz trenerske ovlasti pod svojom kapom imat će i cjelokupnu sportsku politiku osječkog kluba .

Dugoočekivano predstavljanje konačno se dogodio na poprištu budućeg stadiona i kampa Pampas.

- Dobio sam veliku odgovornost i vjerujem da ću zajedno sa suradnicima dovesti Osijek tamo gdje pripada. Ciljevi su visoki, najviši mogući. Gledat ćemo da poboljšamo klub u svakom smislu i nadam se da ću opravdati povjerenje, istaknuo je Bjelica u svom prvom obraćanju i dodao kako se nije bilo teško vratiti u „svoj" klub unatoč brojnim drugim ponudama.

- Puno smo razgovarali, prepoznao sam projekt u svakom smislu od ambicija do ovlasti koje ću imati i nije mi se bilo teško odlučiti za ovaj potez. Druge ponude jednostavno me nisu zadovoljile unatoč što su bile možda i financijski prihvatljivije jer kada sam sve stavio na vagu ovo se pokazalo kao najbolje rješenje. Imamo veliku odgovornost, imamo veliku obavezu, no isto tako ne bježim od istih, rekao je Bjelica.

Na taj način je i potvrđeno kako će u Osijeku u sportskom segmentu imati „apsolutnu vlast", a to znači i sa svojih dosadašnjih funkcija odstupanje Alen Petrovića i Marina Skendera.

Dobio sam odgovornost voditi sportsku politiku kluba uključujući omladinsku školu, B ekipu kao i transfere. Riječ je o apsolutnim ovlastima. To potvrđuje i informacija da u kunu znam iznos s koliko sredstava raspolažem za nadolazeće razdoblje, zaključio je novi trener Bijelo-plavih i potvrdio kako je već s nekolicinom igrača, potencijalnih pojačanja ostvario kontakt i da nije isključeno da se već idući tjedan u svlačionici pojave neka nova lica.

Na vjernost Osijeku obvezao su u iduće tri godine, a isto je učinio i njegov stručni stožer u sastavu: Nino Bule i Rene Poms kao prvi pomoćnici, kondicijski treneri Karlo Reinholz i Martin Mayer, trener vratara Silvije Čavlina te analitičar Jasmin Osmanović.

Bjelica je podsjetimo, posljednju epizodu na klupi imao u Dinamu s kojim je nakon 49 godina uspio osigurati proljeće u Europi. Trenerska karijera ranije ga je vodila kroz Austriju, Italiju i Poljsku i to kroz Kartenau, Lustenau, WAC, Austriu Beč, Speziju, Lech Poznan, Dinamo. Od danas ponovno je došao kući. Stoga, Nenade - sretno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.