Hrvatski radio

Radio Osijek

Nenad Bučko na čelu vukovarskog HNS-a

10.04.2022.

13:02

Autor: HRT Radio Osijek

HNS Vukovar

HNS Vukovar

Foto: HNS priopćenje / HRT Radio Osijek

U prepunoj dvorani hotela „Lav“ u Vukovaru sinoć je održana izborna skupština na kojoj je umjesto dosadašnjeg predsjednika Igora Tota izabran dosadašnji županijski predsjednik Nenad Bučko koji je tom prigodom bivšem predsjedniku zahvalio na dosadašnjem radu u protekle četiri godine.


Osim Nenada Bučka, za potpredsjednike vukovarskog HNS-a izabrani su Ivan Barović i Duško Simić. Izabrano je i 12 članova Predsjedništva, te 3 člana Nadzornog odbora, kao i delegati za Sabor i Županijsku skupštinu HNS-a.

Obraćajući se okupljenom mnoštvu, Bučko je zahvalio na dosadašnjoj podršci i radu članova stranke.

"Hvala Vam svima što ste vjerovali unatoč svim etiketama i anketama onih s kojima smo krenuli u kampanju. Vi ste pokazali da Vukovar koji je dosljedan, koji se bavi projektima i programima koji poštuje prošlost, ali gleda u budućnost, ipak postoji. Još jednom hvala! Hvala Vam 853 puta. Idemo naprijed!”, istaknuo je Bučko.

U budućem razdoblju novo vodstvo vukovarske podružnice i dalje će naglasak svoga djelovanja staviti na probleme Vukovaraca jer kako je naglasio Bučko „Vukovar je naš jedini dom”. Naš pogled nije usmjeren niti prema Zagrebu, niti prema Beogradu. Želimo da Vukovar bude mjesto u kojem se u vlast ulazi zbog realizacije onoga za što se kroz projekte zalažete.Stoga smo uvijek spremi surađivati s onima koji su spremni mijenjati Vukovar nabolje neovisno o markici i predznaku”, poručio je novoizabrani predsjednik vukovarske podružnice.

Izbornoj skupštini u Vukovaru nazočio je i prvi čovjek HNS-a Stjepan Čuraj koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom stranke u Vukovaru, koja je do sada pokazala ustrajnost, dosljednost i usmjerenost na projekte, te izrazio uvjerenje kako će tako biti i sa novim vodstvom koji ima jasnu viziju budućeg djelovanja.

Naša vizija je, još jednom je poručio Bučko „sve za Vukovar“, jer Vukovar je naš dom i stalo nam je do njegova razvoja, prosperiteta, a prije svega ostanka i opstanka ljudi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.