Hrvatski radio

Radio Osijek

Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna

25.03.2017.

14:08

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vladin ured za ravnopravnost spolova na osječkom Trgu Ante Starčevića predstavio je kampanju "Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna" kojom se želi povećati svijest o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.

Upravo je diskriminacija na tržištu rada najizraženija- žene su manje plaćene i teže se zapošljavaju. Kampanju prati spot o tome kako poslodavac zabranjena pitanja postavlja ženi koja se natječe, a tiču se njezina obiteljskog statusa, planiranja broja djece - to je sve protuzakonito. Mnoge žene to ne znaju te se kampanjom želi skrenuti pozornost da su takva pitanja diskriminatorna.

Projekt će trajati do kolovoza, a tijekom akcije emitirat će se spotovi te postaviti edukativni plakati u sredstvima javnog prijevoza. Građani će se moći informirati o ravnopravnosti spolova i tijekom javnih akcija poput ove danas održane u Osijeku te u Zagrebu, Rijeci i Splitu i putem društvenih mreža i internetskih stranica.

Partner na projektu je Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.