Hrvatski radio

Radio Osijek

Neretvanske mandarine stigle u Vukovar

10.11.2021.

16:28

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 tona mandarina. Danas su dostavljene u Caritas u Vukovaru, a vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću predao ih je dubrovački-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Mandarine iz Dubrovačko-neretvanske županije za potrebite u Vukovarsko-srijemskoj stižu 12. godinu za redom. "Ova je donacija proizašla iz odlične suradnje dviju županija koje veže i slična tragična sudbina tijekom Domovinskoga rata. Osim emocija, veže nas i poslovna suradnja, razmjena iskustava naših agencija i ustanova koje surađuju kako bismo svojim županijama donijeli što veći napredak", rekao je  Dobroslavić.
Preko vukovarskog Caritasa mandarine će biti podijeljenje potrebitima. "Povezala nas je slična sudbina, ratna razaranja i ratna događanja. Na sreću, ratna su vremena prošla, ali je i dalje ostala naša povezanost i prijateljstvo. Naše prijateljstvo odavno je preraslo simboličku razinu, a poslovna je suradnja svakim danom sve bolje i na tome planu očekujemo veliki napredak", rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.
Kao uzvratnu prijateljsku gestu, Vukovarsko-srijemska županija poslat će uskoro u Dubrovačko-neretvansku županiju donaciju jabuka, najavio je župan Dekanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.