Hrvatski radio

Radio Osijek

Nesavjesni građani odlažu otpad na javnim mjestima

16.07.2020.

11:51

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Tema s kojom vas želimo upoznati odnosi se na aktualizaciju učestalog nesavjesnog ponašanja dijela sugrađana koji na određenim mjestima (kao što je Naselje Vladimira Nazora) ostavljaju različite vrste otpada na javnim površinama, rekao je direktor Unikoma Davor Vić.

U posljednjih 10 mjeseci od kada upravljamo s dva nova reciklažna dvorišta u Osijeku Gornji grad i Retfala (uz već postojeće na Jugu 2) te nakon otvaranja Reciklažnog otpada za građevinski otpad u Sarvašu, primijetili smo odličan odaziv građana i tvrtki koji savjesno odvajaju otpad i aktivno koriste mogućnosti koje im Unikom kao davatelj usluge pruža. Neke od njih odnose se na odvajanje šest frakcija otpada na kućnom pragu u kolektivnom stanovanju, četiri frakcije otpada u individualnom stanovanju, jedan besplatni odvoz glomaznog otpada godišnje za privatne korisnike, korištenje reciklažnih dvorišta za fizičke osobe koje je uključeno u cijenu minimalne javne usluge i sl.

Unatoč svm mogućnostima koje građani Osijeka imaju na raspolaganju, manjina nesavjesnih pojedinaca odlaganjem otpada na javne površine utječe na kvalitetu života svojih susjeda i kvari opći dojam kvalitete života u gradu. Kroz najavljenu medijsku konferenciju želimo potaknuti građane na korištenje dostupnih načina legalnog odlaganja otpada i ohrabriti ih u nastojanju da i sami utječu na prevenciju nepoželjnog ponašanja kroz mogućnosti prijave nesavjesnih pojedinaca Odsjeku komunalnog redarstva Grada Osijeka.

Davor Vić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.