Hrvatski radio

Radio Osijek

Nesreća na pružnom prijelazu

05.05.2015.

08:32

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na željezničko-cestovnom prijelazu kod Livane jutros u 7.15 sati automobil je podletio pod putnički vlak koji vozi na relaciji Strizivojna - Vrpolje - Osijek. U nesreći je ozlijeđen vozač.

Prijelaz na kojem se nesreća dogodila osiguran je Andrijinim križem.
Željeznički je promet prekinut do okončanja policijskog očevida koji je u tijeku. Do uspostave željezničkog prometa Hrvatske su željeznice organizirale prijevoz putnika autobusima.
Vijest o ovoj željezničkoj nesreći uznemirio je načelnika općine Vladislavci Marjana Tomasa, jer - kako kaže, ona se mogla dogoditi i na pružnom prijelazu prema Vladislavcima, također označenom Andrijinim križem i na kojem su nesreće česte. Ogorčen je, jer, kako ističe, prije točno godinu dana Hrvatske su željeznice prihvatile inicijativu mještana triju naselja te općine da se taj pružni prijelaz dodatno osigura rampom. Potpisan je i ugovor, kojim se HŽ Infrastruktura d.o.o. obvezuje da će do 1. svibnja ove godine postaviti polubranike, no ništa se, kaže Tomas, nije dogodilo. Na brojne njegove upite nitko nije odgovorio, a na problem tog pružnog prijelaza kod Obnove kojim se koriste mještani Vladislavaca, Dopsina i Hrastina ukazao je nedavno na sastanku s županom osječko-baranjskim Vladimirom Šišljagićem i zatražio pomoć da se on dodatno osigura polubranicima, jer Andrijin križ i zvučna i svjetlosna signalizacija u vrijeme prolaska vlaka očito nisu dovoljni. Riječ je o križanju županijske ceste i međunarodne pruge na kojoj su nesreće učestale, ističe načelnik općine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.