Hrvatski radio

Radio Osijek

Nestručno rukovao prijavljenim vatrenim oružjem - i ranio sam sebe

01.01.2021.

12:34

Autor: Radio Osijek/TM

Nestručno rukovao prijavljenim vatrenim oružjem - i ranio sam sebe

Nestručno rukovao prijavljenim vatrenim oružjem - i ranio sam sebe

Foto: - / -

Podataka o eventualnim ozljedama u silvestarskoj noći u kojoj su mnogi, unatoč apelima, u cijelom gradu bacali petarde i ostalu pirotehniku, u današnjem dnevnom izvješću Policijske uprave osječko-baranjske nema, ali ranjenih ima. Jedan je 25-godišnjak Novu dočekao u bolnici.

"Jučer, 31. prosinca, oko 22,45 sati, prilikom nestručnog rukovanja vatrenim oružjem za koji posjeduje oružani list, 25-godišnji hrvatski državljanin zadao si je prostrijelnu ranu noge. Ozlijeđeni mladić prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. U svezi nastanka kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ slijedi daljnje kriminalističko istraživanje", priopćili su iz policije.

Jučer prije podne na nasipu u blizini naselja Podravlje, 51-godišnji građanin pronašao je ručni projektil za ručni bacač M-79 tzv. „osa“ bez upaljača, izvješćuje PU osječko-baranjska. "Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo projektil", navode i podsjećaju da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. "Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", poručuju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.