Hrvatski radio

Radio Osijek

Neuspjelo mirenje u procesu Ostojić - Bujanec

04.07.2016.

12:35

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić tužio je Velimira Bujanca za niz uvreda i kleveta izrečenih u emisiji prikazanoj krajem prošle godine na Osječkoj televiziji. Nakon što pokušaj mirenja nije uspio, na osječkom je Općinskom sudu počela glavna rasprava.

U emisiji "Bujica", njezin urednik i voditelj Velimir Bujanec Ostojića je, uz ostalo, nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" kojega treba testirati na alkohol prije nego što daje izjave te u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole".
Bujanec je rekao da će pristati na mirno rješenje spora ako se Ranko Ostojić ispriča vukovarskim braniteljima za smrt Darka Pajčića, koji je "zatučen dok je Ostojić bio ministar policije", zatim za svastiku na poljudskom stadionu te nerede počinjene na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Predložio je i da se u nastavku postupka kao svjedoci pozovu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je istovremeno i šogor preminulog Pajčića, Tomislav Josić predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, ali i vlasnik fotografske radnje u Vukovaru koji ima snimke kritičnog događaja s Pajčićem. Također je zatražio da se na sud u svojstvu svjedoka pozove i Pajčićeva sestra te saborski zastupnik HDZ-a iz Jarmine Stevo Culej Stiv, a priložit će i izjavu pokojnog Pajčića snimljenu nedugo prije smrti u Krapinskim Toplicama. Uz to će priložiti i obdukcijske nalaze, a zatražio je da se saslušaju i njegovi gosti iz emisije.   
Ranko Ostojić je izjavio da se nema namjere osvrtati na navode neonacista i osobe koja je pravomoćno osuđena za kaznena djela. On i njegov odvjetnik ne protive se dokazima okrivljenika, ali ako ih sud usvoji predlažu da se zatraži medicinski karton Darka Pajčića iz vukovarske bolnice iz kojega je vidljiv uzrok smrti. 
Nova rasprava na Općinskom sudu u Osijeku sazvana je za 19. listopada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.