Hrvatski radio

Radio Osijek

Nevrijeme pogodilo dijelove Osječko-baranjske županije

30.05.2023.

18:46

Autor: Radio Osijek/TM

Snažna kiša poplavila je ulice u Belom Manastiru

Snažna kiša poplavila je ulice u Belom Manastiru

Foto: Screenshot / HRT

Nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom popodne je pogodilo dijelove Osječko-baranjske županije, ali osim vatrogasnih intervencija, za sada nema dojava o većim štetama. 

Kao što su meteorolozi najavili, osječko je područje i Baranju pogodilo grmljavinsko nevrijeme, s tučom mjestimice. Ulice Belog Manastira su se, zbog velike količine kiše, poplavljene. Urbane su poplave pogodile Valpovo i Donji Miholjac.


U osječkom Centru 112 izvijestili su da su zaprimili dojave o vatrogasnim intervencijama na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Valpova, a uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz podruma i garažnih prostora, dijelovima stambenih objekata, koji se nalaze na nižim razinama te čišćenju začepljene kanalske mreže.


Zbog nakupljene vode na kolniku, uslijed jake kiše, zatvorena je državna cesta D-517 ispod podvožnjaka na ulazu u Beli Manastir, a o svemu su obaviještene Hrvatske ceste.


Za sada nema dojava o većim štetama, ističu u centru 112.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.