Hrvatski radio

Radio Osijek

Nevrijeme u Slavoniji - u Sl.Brodu troje ozlijeđenih

04.08.2020.

18:39

Autor: Radio Osijek/TM

Nevrijeme u Slavoniji - u Sl.Brodu troje ozlijeđenih

Nevrijeme u Slavoniji - u Sl.Brodu troje ozlijeđenih

Foto: - / -

Jak vjetar, kiša i tuča pogodili su Slavonski Brod, Požeštinu i Našice. Srušena su stabla, letjeli su stolovi s terasa ugostiteljskih objekata, oštećeni su automobili. Šteta je velika.U Slavonskom Brodu troje je ljudi teško ozlijeđeno, jedna je žena u životnoj opasnosti.

Svi su hospitalizirani. Uz velike količine kiše koja je plavila podrume, orkanski vjetar rušio je stabla i odnio krovove sa proizvodnih hala u krugu Đure Đakovića i načinio značajne štete na stambenim objektima u samom gradu. Pojedina naselja ostala su bez električne energije. Centar 112 zaprimio je brojne pozive građana, a na terenu je bilo puno posla i za pripadnike JVP grada Slavonskog Broda, javlja Brodportal.
Olujnii vjetar odnio je gotovo cijeli krov Osnovne škole u Čaglinu, a mještani kažu da je mjestimice sa škole otpala i žbuka.
Poslijepodne je olujno nevrijeme s tučom pogodilo područje Našica i prouzročilo veliku štetu. Gradonačelnik Josip Miletić izjavio je kako Našice takvo nešto ne pamte. Štete su velike na javnim i privatnim objektima, stradali su krovovi, od siline vjetra srušena su stabla i oštećeno mnogo automobila. Sve službe odmah su izišle na teren - vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća i vodovoda - te odmah krenuli u sanaciju, rekao je gradonačelnik Miletić. 
David Ferčec, pomoćnik zapovjednika našičke Javne vatrogasne postrojbe, rekao je da su primili sedamdesetak poziva za intervenciju zbog oštećenih krovova i bujičnih poplava, a stradali su i električni vodovi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.