Hrvatski radio

Radio Osijek

„Nije sve ravno u Slavoniji, kad dođeš u Baranju – na konju si”

13.05.2022.

17:01

Autor: Radio Osijek/TM

Nova kampanja TZ Osječko baranjske županije

Nova kampanja TZ Osječko baranjske županije

Foto: TZ OBŽ / -

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije ovih je dana pokrenula novu marketinšku kampanju „Via Slavonija Baranja”, u kojoj duhovitom igrom riječi i prepoznatljivim proizvodima, odredištima i obilježjima žele skrenuti pažnju na zanimljiviju ponudu ovog dijela zemlje. 

„Tko je sladak i kada je ljut, ima li kajaka na mirnim vodama i kome je vinograd najdraži grad saznat ćete ako se zaputite na istok Hrvatske. No, to nisu jedine tajne koje kriju prekrasni krajolici, bogato kulturno i tradicijsko nasljeđe te nezaboravna gastro i eno ponuda. Spremni smo vam odgovoriti na sva pitanja i udovoljiti svim osjetilima. Dođite se uvjeriti da nije sve ravno u Slavoniji i Baranji i da je bolji kulen na drvu nego ulje na platnu već ovog proljeća. Stoga put pod noge, jer kad dođeš u Baranju, na konju si!”, poruke su iz nove kampanje.

Nižu se destinacije koje bi, prema Turističkoj zajednici Slavonije i Baranje, turisti svakako trebali posjetiti: „Uz novootvorenu turističku atrakciju smještenu u Parku prirode Kopački rit - interpretacijski centar Tikveš, tu su brojne obiteljske i povijesne vinarije, Državna ergela Đakovo, autentična turistička gospodarstva, divni Osijek i Đakovo, nepregledna polja žita i uljane repice, impresivni krajolici smješteni uz Dunav i Dravu, plemićka ostavština i obilje hedonizma nadohvat ruke.”

Kako je pandemija koronavirusa protekle dvije godine ograničila putovanja izvan granica Hrvatske, domaće su kontinentalne destinacije bilježile porast posjetitelja. „Tako su turističke brojke na istoku Hrvatske gotovo jednake rekordnoj 2019. godini, a tijekom svibnja i lipnja te rujna i listopada ove godine očekujemo i porast posjeta i noćenja u Slavoniji i Baranji. Upravo je zato na domaće tržište lansirana kampanja Via Slavonija i Baranja koja kroz video, audio i print poruke otkriva tek detalj hedonizma koji vas čeka u Osječko-baranjskoj županiji”, ističu iz TZ Osječko-baranjske.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije kampanjom„Via Slavonija Baranja“, uz krilaticu Hedonizam je na istoku, poziva domaće goste na otkrivanje doživljaja koji nudi istok Hrvatske. Rezultat je to suradnje s marketinškom agencijom BBDO iz Zagreba, dok je vizual koji prikazuje bogatstvo Slavonije i Baranje izradio osječki dizajner Marko Jovanovac.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.