Hrvatski radio

Radio Osijek

Nije sve tako crno kako se priča

04.06.2018.

13:29

Autor: Željka Bačić

Foto: HRT/Dario Vračević

Foto: HRT/Dario Vračević

Foto: - / -

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetom Beketincima i Đakovu završila je svoj četverodnevni boravak s izmještenim uredom u Osječko- baranjskoj županiji. Upoznala se i s pozitivnim primjerima u gospodarstvu.

U Beketincima je posjetila OPG Ivana Gašića, najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj koji dnevno proizvodi 800 litara mlijeka, 180 litara koristi za proizvodnju sira, kojeg proda oko 500 kg mjesečno. "Nisam mogao vjerovarati da će me posjetiti hrvatska predsjednica. To znači da sam na pravom putu i da dobro radim, ali bez obitelji, sestre i roditelja sve bi bilo teško"- rekao je Gašić i porčio mladima da budu uporni, strpljivi, da iskoriste svoje ideje i budu poduzetni, jer se time on vodio i uspio. Predsjednica je posjetila i tvrtku "Ancona grupu" koja uspješno posluje i svojim namještajem oprema hotele u Americi. Prema riječima vlasnika Markice Stanušića, osjete se pomaci u gospodarstvu, a uz malu potporu države rezulati bi  "prema van" bili još bolji. Plaća u njegovoj tvrtki je, kaže, od 3 do 9 tisuća kuna, a s nekim poreznim olakšicama mogla bi biti i veća.  U Vojarni 3. Gardijske brigade "Kune" Kolinda Grabar Kitarović je obavila smotru, a nakon toga je razgovarala s gradonačelnikom Đakova Marinom Mandarićem o stanju u tom gradu i problemu iseljavanja. Iza zatvorenih vrata, predsjednici su predstavljeni najvažniji projekti Grada. Predsjednica se zadržala u kraćem razgovoru sa Đakovčanima koji pozdravljaju njezin dolazak i očekuju posredovanje u rješavanju njihovig problema. Predsjednica danas novinarima nije davala izjave.

Galerija
Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-
Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-Foto: HRT/Dario Vračević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.