Hrvatski radio

Radio Osijek

"Nikad nisam imao boljeg trenera!"

26.08.2016.

14:19

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek je dobio novog napadača koji je stigao iz Puškaš akademije Dmitra Lopu koji neće nastupiti u subotnjem susretu s Cibaliom. Zekić iz derbija ne planira ništa do tri boda. Večeras druženje s igračima na "Osječkoj ljetnoj noći" uz bijelo-plavi sladoled.

„Nikad nisam imao boljeg trenera i korpulentnijeg sportskog direktora!“ – bio je slobodan prijevod trenera NK Osijeka Zorana Zekića nakon što se uvodnim riječima novinarima obratio Dmitar Lopa, novo pojačanje NK Osijeka, 27-godišnji, 172 cm visok igrač koji je iz Puškaš akademije stigao na jednogodišnju posudu. Šaleći se Zekić je nastavio  – „…i rekao je da će slušati svog trenera, i igrati na mjestu stopera, i do kraja godine malo narasti!“

Slijedio je pravi prijevod, kako je zadovoljan što je došao u hrvatsku ligu o kojoj je čuo dosta dobrih informacija, kako je zadovoljan što je došao u ovakav klub i kako se oporavio od ozljede, po svemu sudeći prepona.

Sportski direktor Alen Petrović je zadovoljan dolaskom Lope. Zahvalio je vlasnicima akademije koji su i suvlasnici NK Osijeka te dodao da je iz Ukrajine odakle je Lopa, i gdje je najviše igrao dobio samo pozitivne informacije. Petrović se nada kako će do susreta sa Dinamom Lopa dobiti radnu dozvolu

Lopa je 2010 prema Transfermarktu (na Transfermarktu Dmytro Lepa) vrijedio milijun i pol eura. U Puškaš akademiju je došao sa 600 tisuća, a sadašnja mu je vrijednost pola toga iznosa.

Zekić se nada da će njegova momčad u sutrašnjem susretu pokazati sve ono što prema njegovim riječima odlično rade na treninzima. Svjestan je da će Cibalia igrati na polukontre i kontre, no i to su uvježbavali.

„Gledao sam snimke i gledao sam ih protiv Hajduka. Ne želim biti bahat, ali želim da oni razmišljaju više o nama nego mi o njima. Nama trebaju ta tri boda da zaokružimo dobru priču koju smo počeli.“ – rekao je Zekić

Večerašnja Osječka ljetna noć donosi novo druženje s nogometašima Osijeka, mogućnost kupovine godišnjih ulaznica ili ulaznica za subotnji susret u 19 sati, i posebnost – bijelo-plavi sladoled!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.