Hrvatski radio

Radio Osijek

Njemačka tvrtka uspješno posluje u Vukovaru

26.02.2021.

13:10

Autor: Davor Lončarić

Njemačka tvrtka uspješno posluje u Vukovaru

Njemačka tvrtka uspješno posluje u Vukovaru

Foto: - / -

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je danas novoosnovanu tvrtku Walter König koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova .

Tvrtka je osnovana krajem prošle godine, a trenutačno zapošljava 13 djelatnika. Do travnja planiraju zaposliti 30 djelatnika, a do kraja ove godine trebalo bi ih biti ukupno pedeset. Metalne konstrukcije za oblaganje strojeva izrađuju u velikoj hali u kojoj može raditi stotinu djelatnika. Iznajmili su je na deset godina te planiraju ostati i razvijati se u Vukovaru šireći proizvodnju i na druge proizvode namijenjene inozemnom tržištu. Njemački investitor Dierk Mohr izjavio je prigodom posjeta gradskih čelnika kako je u Vukovar je došao zato što je prepoznao izvrsnu poslovnu klimu koju nudi te je iznimno zadovoljan radnicima.

„Uvidjeli smo potrebu proširiti naše poslovanje izvan Njemačke. Odlučili smo se na Vukovar zato što je u Europskoj uniji, radna snaga je dostupna i to je dobra situacija za našu tvrtku da upravo ovdje započne svoj rad. Također, imamo poticaje i jako dobar odnos i podršku od Grada Vukovara tako da nam je jako drago da smo ovdje,“ rekao je gospodin Mohr ističući kako već sada imaju više narudžbi nego li mogu proizvesti tako da moraju zapošljavati. Epidemija im je napravila probleme, no sada se oporavljaju više nego li su očekivali  tako da će primati i radnike koje će biti potrebno prvotno obučiti.

Prije 7 godina u Gospodarskoj zoni bilo je zaposleno 80 osoba, a danas gotovo 500 što je povećanje od 500%

„Ono što smo najavljivali sada se ostvaruje. 1000 novih radnih mjesta smo ostvarili, a u odnosu na siječanj 2020. imamo 153 radna mjesta više u gradu Vukovaru. I našeg novog njemačkog investitora doveli smo sami. vukovarsko gospodarstvo raste, gospodarska zona se promijenila. Još jednom cijeloj Hrvatskoj šaljemo lijepe poruke iz Vukovara. Sve se može ako se hoće, a brojke to dokazuju,“ zaključio je gradonačelnik Ivan Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je svoje zadovoljstvo jer je od prvog kontakta s predstavnicima tvrtke Walter König prije godinu dana do danas investicija realizirana.

„Posebice nas raduje što jer riječ o stranim investitorima jer dokazuje kako je Vukovar mjesto poželjnog ulaganja i mjesto koje investitorima omogućava da u što kraćem roku realiziraju svoje ideje. Do kraja godine ovdje će s iznadprosječnim plaćama biti zaposleni Vukovarci i građani okolnih mjesta. Grad Vukovar više nije grad slučaj nego grad ugodnog i kvalitetnog življenja, a to potvrđuju upravo ovakve investicije iz zapadne Europe,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izražavajući zadovoljstvo što je Vukovar prepoznat kao grad kvalitetnog ulaganja, zakonskih prednosti, poticajnih mjera i suradnje.

Njemačka tvrtka u Vukovaru

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.