Hrvatski radio

Radio Osijek

Njemački veleposlanik Robert Klinke u posjetu Vukovaru

02.07.2019.

19:50

Autor: Radio Osijek / Hina

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Vukovar je europski grad koji ima velik potencijal, a mladež bi trebala imati glavnu ulogu u njegovu razvoju - rečeno je na današnjem sastanku veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Roberta Klinkea i gradonačelnika Ivana Penave.

Njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Robert Klinke boravio je u nastupnom posjetu u utorak u Vukovaru, gdje ga je primio gradonačelnik Ivan Penava, a nakon sastanka organizirano je druženje s djecom Vukovarsko-srijemske županije te njemačkih gradova Geisa i Vacha koji se nalaze u dvotjednom posjetu Vukovaru u sklopu prijateljske razmjene. Suradnja između Vukovara i dvaju njemačkih gradova traje od 2014. godine: "Razgovarali smo o Vukovaru kao europskom gradu, a iznimno mi je drago što imamo priliku vidjeti i da ovdje izvrsnu ulogu imaju mladi, koji predstavljaju potencijal za razvoj Vukovara. Mladi iz Njemačke došli su razvijati prijateljski dijalog, a dijalog znači poštovanje i razumijevanje koje je okrenuto budućnosti", rekao je veleposlanik Klinke.

Gradonačelnik Penava je rekao da je s veleposlanikom Klinkeom razgovarao je o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Vukovara: "Imali smo prigodu osvrnuti se na dugu povijest, kulturu i tradiciju, ali i na sve stvari koje nas danas obilježavaju, a to je Domovinski rat i veliko razaranje koje se osjeća kroz ekonomiju i radna mjesta u Vukovaru, do nekih pozicija u perspektivi koje bi potencijalni budući investitori voljeli vidjeti u gradu Vukovaru na način kako ga i mi zamišljamo u budućnosti", rekao je Penava. Što se tiče projekta razmjene mladih istaknuo je kako je riječ o projektu koji se provodi od 2014. godine, a osim Vukovara i gradova Geis i Vach, uključeni su vukovarski Franjevački samostan te samostani i crkvene zajednice s područja njemačkih mjesta: "Mladi međusobno jedni drugima dolaze u posjet, a kroz međusobna druženja upoznaju se i djeluju na dobrobit naših zajednica sudjelujući u raznim aktivnostima. Nadam se da ćemo nastaviti širiti dobru vibraciju koji su mladi već uspostavili, a projekt ćemo svakako podupirati kako bismo naše zajednice učinili bližima, ali i jačima", rekao je Penava.

Njemačkog veleposlanika Roberta Klinkea tijekom boravka u Vukovaru primio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Galerija
foto Radio Osijek, Foto: -/-
foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-foto Radio Osijek, Foto: -/-img_20190702_161345.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.