Hrvatski radio

Radio Osijek

Noćno vježbanje u Tvrđi #Be Active Night

25.09.2020.

14:14

Autor: MINTS/HRT

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

#Be Active Night – koncept je noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. Održava se u sklopu Europskog tjedna sporta koji traje od 23.-30.9.2020.

Osječko izdanje projekta, vježbanjem pod zvijezdama održat će se 26. rujna (subota) u Tvrđi, Trg Vatroslava Lisinskog od 19 sati.

Vježbači će tako u subotu sudjelovati u pet različitih fitness programa koje su za njih pripremili poznati osječki treneri, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dok će u pauzama svoje plesne vještine pokazati različite osječke plesne skupine

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije koje se održava u svim zemljama EU, pa tako i u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva turizma i sporta RH. Ove se godine održava po šesti put u nešto drugačijim uvjetima, ali i dalje s istim ciljem – potaknuti što veći broj građana na vježbanje i podsjetiti na sve dobrobiti koje bavljenjem bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti.

„Nakon Istre i Dalmacije došli smo aktivirati Slavoniju! Osijek je inače jedan od najaktivnijih gradova u Republici Hrvatskoj, a na prekrasnom prostoru Tvrđe prisjetit ćemo se svih dobrobiti noćnog vježbanja. Drago nam je i da olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Karlo Šatvar, ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman te voditeljica projekta Marija Crnković.

„Podrškom ovakvim događanjima koja promiču sve dobrobiti sporta i tjelesne aktivnosti, jasno pokazujemo da Osječko-baranjska županija vodi računa o sportskom životu naših građanki i građana, bilo profesionalnom bilo rekreativnom“, poručila je pročelnica Roth.

„Ovo nije prvi put da sudjelujemo u #BeActive Night, ali je prvi put u svojstvu domaćina, što nam je iznimno drago. Imamo priliku pokazati koliko Osijek drži do zdravlja svojih građana, ali i motivirati sve vas da još više vježbate u svakodnevnom životu“, poručio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Šatvar.

Zbog epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske broj vježbača ove je godine ograničen, no to ne znači da nam se svejedno ne možete pridružiti u vježbanju i kod kuće te ga uvesti kao zdravu naviku koju njegujete cijele godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.