Hrvatski radio

Radio Osijek

Nogometni kamp nacionalnih manjina održan u Osijeku

05.10.2017.

13:29

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osmi po redu nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske održan je danas u Osijeku, a 200-tinjak djece okupilo se s porukama protiv nasilja, rasizma, nacionalizma i netolerancije .

Na terenima Akademije Krpan&Babić okupilo se 200-tinjak djece osječkih osnovnih škola, a po prvi puta i djeca Doma za djecu Klasje, Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka, te djeca azilanti koji borave u Azilu u Osijeku. Uz Hrvatski nogometni savez, te Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, Kamp su organizirali Nogometna akademija nacionalnih manjina iz Slavonskoga Broda i Svjetska organizacija Roma na čelu s predsjednikom Totijem Dedićem koji je napomenuo kako su se djeca okupila s porukoma protiv nasilja, rasizma, nacionalizma i netolerancije: "Naš je cilj da se sva djeca u školama vole, da se druže, slažu, a mi smo tu da im pokažemo kako to činiti. Jedan od načina je i putem lopte jer lopta je čarobna. Ako ju jednom zavoliš nikad je nećeš napustiti. Svakom čovjeku treba jedna lopta jer ona govori sve jezike", rekao je Dedić.

U dosadašnjih 8 kampova prošlo je preko 1.000 djece svih 25 nacionalnih manjina koje žive na području Hrvatske, a organizatori su istaknuli kako se već planiraju novi Kampovi. 9. će biti održan u Puli, a jubilarni 10. u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.