Hrvatski radio

Radio Osijek

Nora Kovačić najbolja u svijetu

18.04.2018.

15:34

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U OŠ Vijenac predstavljena postignuća učenice 6.a razreda Nore Kovačić na Međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika Hippo 2018 .

Međunarodno natjecanje u engleskom jeziku Hippo 2018. održano je ove godine 6. puta pod motom English Without Borders, a organizira ga Global Hippo Association, neprofitna organizacija, osnovana kako bi promovirala važnost znanja engleskog jezika i povezivanja djece iz cijelog svijeta. Učenici  Osnovne škole "Vijenac" na natjecanju  sudjeluju treću godinu. Glavni je cilj natjecanja stvoriti i njegovati prijateljske odnose, međunarodno razumijevanje i duh sportskog natjecanja kod mladih ljudi iz cijeloga svijeta koji vole engleski jezik. Natjecanje se provodi u tri kruga: 1. krug je izlučni krug (preliminarni), 2. krug je poluzavršnica (semi-final) i 3. krug je finalni (završni) krug u Italiji, u Lido di Jesolo.
Ove godine, na 6. po redu natjecanju, sudjelovalo je 22.155 učenika, iz 24 države iz cijeloga svijeta. U finalu se natjecalo 74 učenika u kategoriji Hippo 1, 2 i 3 – osnovna škola i 26 učenika u kategoriji Hippo 4 i 5 – srednje škole. Ukupno 100 učenika iz različitih država svijeta.
Iz Republike Hrvatske u finale se plasiralo ukupno 13 učenika. U kategoriji Hippo 2, osim Nore Kovačić, još su dva učenika iz Hrvatske. Nora je u svojoj kategoriji najuspješnija od natjecatelja iz Hrvatske, s najvećim brojem bodova, a među 17 najuspješnijih učenika iz cijeloga svijeta.
Mentorica Branka Plećaš, učiteljica engleskoga jezika savjetnica i Nora Kovačić putuju na finalno natjecanje u Italiju, 12. svibnja 2018. godine u Lido di Jesolo. Grad Osijek podržava darovitost i izuzetne rezultate koje učenici ostvaruju na natjecanjima te će osigurati sredstva za odlazak učenice i njezine mentorice u Italiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.