Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova atrakcija u Osijeku - Sky View nudi novi pogled na grad

23.12.2021.

20:51

Autor: Radio Osijek/TM

Sky view u Osijeku

Sky view u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

„Ovaj panoramski kotač je kruna našeg adventiranja, koji smo organizirali zajedno s Osječko-baranjskom županijom”, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić. „Htjeli smo da ovo bude najljepši advent u Hrvatskoj i mislim da smo u tome uspjeli”, istaknuo je župan Ivan Anušić, otvarajući novu atrakciju u Osijeku - panoramski kotač Sky view.

„Svi imaju poziv da dođu u Osijek do kraja siječnja, do kada će panoramski kotač biti u gradu. Odmah poslije Božića krećemo s još jednom manifestacijom, koju dva puta nismo mogli održati zbog vremenskih (ne)prilika, a to je HeadOnEast. U gradu Osijeku možete naći nešto za sebe, a posebno ovu novu atrakciju,” izjavio je uoči prve vožnje župan Anušić. Kako je rekao Radić, htjeli su da, poput ostalih europskih, i slavonska metropola ima Sky view, panoramski kotač. Ovaj postavljen pored školjke visok je 35 metara, težak 90 tona, ima 24 zatvorene kabine i mjesta za šest osoba, a ukupnog je kapaciteta 144 osobe. U Osijek je stigao iz Istanbula, izravno iz tvornice. Osječanima i njihovim gostima nudi najljepši pogled na grad i njegove glavne znamenitosti – baroknu Tvrđu, pješački most, rijeku Dravu i konkatedralu. Vožnja traje pet do sedam minuta. Cijena vožnje je 50 kuna za odrasle, za djecu do 12 godina 40 kuna, a za djecu do 3 godine je besplatno. Kotač će raditi od 10 do 23 sata, osim za Badnjak i Silvestrovo, kada će raditi od 10 do 21 sati, dok će na Božić biti otvoren od 16 do 23 sata.

A nakon što se provozao panoramskim kotačem Anušić je rekao: „Zanimljivo je vidjeti grad iz ove perspektive. Nešto prelijepo. Neko novo iskustvo. Zahvaljujem gradonačelniku što me je pozvao da sudjelujem u ovoj prvoj vožnji, ali doći ću i sutra da jednu vožnju napravim i po danu.” Gradonačelnik Ivan Radić novinarima, koji su također bili prvi putnici na 30-metarske visine, nakon vožnje je izjavio: „ Bilo je odlično. Vjerujem da je i vama bilo jako dobro da vam se svidio prelijepi Osijek s 35 metara visine. Kotač je uistinu prekrasan, prekrasan je pogled. Ja mislim da je preko dana jako lijepo, da se još ljepše vidi grad. I što drugo nego pozvati ne samo sve Osječane, nego i sve druge da posjete grad, da posjete Adventiranje koje će biti produženo do 31. prosinca, besplatni božićni tramvaj. Sutra će biti podjela fiša, uskoro je i HeadOnEast, još jedna manifestacija na području grada, Nova godina na otvorenom, uz Ivana Zaka. Grad Osijek će ove godine organizirati doček Nove godine za najmlađe, gdje će pjevati Mia Dimšić. Puno je dobrih vijesti, mi ćemo nastaviti i dalje raditi i širiti ih”, poručio je Radić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.