Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova biciklističko-trkačka staza na osječkoj promenadi

02.10.2019.

12:31

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Danas je otvorena nova biciklističko-trkačka staza na osječkoj promenadi. "Novi sadržaj na desnoj obali rijeke Drave, dužine kilometar i pol .

"Dobili smo jedan novi sadržaj na desnoj obali rijeke Drave, kilometar i pol nove biciklističko - trkačke staze. Sama ideja je bila da se rastereti šetnica, odnosno promenada pogotovo u ljetno vrijeme kada je tu puno obitelji s malom djecom, rolera, skejtera, biciklista i mislim da smo napravi jedan lijepi posao, vrhunski projekt koji koji je odrađen za nešto više od tri mjeseca", rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Dodao je kako je prvotno bilo planirano da staza bude klasično, crvene boje, ali je donesena odluka da se obzirom da su boje grada plava i bijela, da staza bude plave boje. Konačna cijena je četiri milijuna i sedamsto tisuća kuna, a sredstva su osigurana u gradskom proračunu.
"Na stazu je postavljen kvalitetan tartan, guma po kojoj će sportaši i rekreativci moći trčati bez ikakvog straha da će im možda stradati koljena i zglobovi kako je to kada se trči na asfaltu," naglasio je drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.