Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova Centralna ljekarna u Belom Manastiru

09.10.2017.

12:59

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Belom je Manastiru svečano otvorena novouređena najveća ljekarnička jedinica na području Baranje. Investicija u belomanastirsku Centralnu ljekarnu vrijedna je 100-tinjak tisuća eura, a zaposleno je 7 djelatnika.

Nakon što su nedavno otvorene Centralne ljekarne u Đakovu i Valpovu, od danas novu ljekarnu ima i Beli Manastir. Kako je istaknuo ravnatelj Županijskih ljekarni Darko Bajto, belomanastirska Ljekarna samo je jedan u nizu projekata koji je ostvaren zahvaljujući objedinjavanju ljekarni na području Županije. "Ovo nemate ni u Švicarskoj iako su nam upravo ljekarne iz inozemstva bile uzor. Uz širok asortiman lijekova kupci će imati na raspolaganju sve ono što je dostupno i u Centralnoj ljekarni Osijek. Moći kupiti brojna zdravstvena i sportska pomagala, poput tlakomjera, toplomjera, elastičnih zavoja, dermokozmetiku svih poznatih svjetskih brendova. Moći će obaviti besplatna savjetovanja, mjerenje tlaka, šećera te vitamina i minerala", rekao je Bajto i dodao kako će u sklopu projekta uskoro biti otvoren Farmaceutski savjetodavni centar u Osijeku, te specijalizirane ljekarne za dijabetičare i sportaše. Nastavlja se sa stipendiranjem studenata farmacije s područja županije, a s osječkim Sveučilištem i Medicinskim fakultetom intenzivno se radi na pokretanju studija farmacija.

U novu Ljekarnu u Belome Manastiru uloženo je 100-tinjak tisuća eura, a u u njoj će raditi 7 djelatnika. Otvorenju Ljekarne, među ostalim, bili su nazočni zamjenik župana Goran Ivanović i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob koji je izrazio zadovoljstvo novim sadržajem koji je dobio grad i dodao kako će, nakon što završe radovi na obnovi kolnika u centru grada, pokušati osigurati i parkirališna mjesta za korisnike nove ljekarne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.