Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova Gradiška - gradonačelnik u drugom krugu

20.03.2016.

22:46

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas su zbog nedonošenja proračuna za ovu godinu u Novoj Gradiški i Novalji, te sedam općina održani prijevremeni izbori za gradonačelnike, načelnike, gradska i općinska gradska vijeća .

Novi gradonačelnik Nove Gradiške danas nije izabran – ni jedan od četiri kandidata nije dobio potrebnu natpolovičnu većinu. U drugi izborni krug idu Vinko Grgić, kandidat SDP-a i Hrvatskih laburista - stranke rada, koji je osvojio 37,5 posto glasova i Dražen Oršulić, zajednički kandidat HDZ-a, HSS-a i HSP-a dr Ante Starčević s osvojenih 27,4 posto glasova. Drugi krug u kojem će se odlučiti tko će od dvojice kandidata do svibnja sljedeće godine, kada se održavaju redoviti lokalni izbori biti na čelu gradske uprave održat će se 3. travnja.
Na izborima za gradsko vijeće kandidacijska lista SDP-a i laburista osvojila je 34,58 posto glasova, lista HDZ-a, HSS-a i HSP Ante Starčević 28,8, za kandidacijsku listu grupe birača, na kojoj je nositelj Željko Bigović glasovalo je 21,89 građana Nove Gradiške, a izborni je prag prešla i lista HDSSB-a s 9,11 posto glasova.
Odziv birača bio je 37,67 posto. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.