Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova gradska tržnica u Vukovaru

27.10.2017.

15:22

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, svečano je otvorila novu gradsku tržnicu Vukovar na Olajnici. .

Izgradnja gradske tržnice Vukovar sufinancirana je EU sredstvima u sklopu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

Projekt „Izgradnja gradske tržnice u naselju Olajnica“, koji provodi Grad Vukovar u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj Grada Vukovara, vrijedan je ukupno 22.635.671,61 kuna, od čega  je 17.937.959,73 kuna bespovratnih sredstava.

Izgradnjom nove gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru, Vukovar je dobio središnje mjesto za trženje lokalnih proizvoda i time će se povećati dostupnost kvalitetne ponude građanima te doprinijeti jačanju poduzetništva i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. Nova gradska tržnica površine 3.400 četvornih metara opremljena je svim poslovnim, logističkim, trgovačkim, društvenim i ugostiteljskim sadržajima.

Uz ministricu Žalac, na svečanosti otvaranja Tržnice sudjelovao jegradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Gradskoga vijeća, Tomislav Šota.

Ministrica Žalac i gradonačelnik Penava umjesto uobičajenog rezanja vrpce odlučili su kupiti svatko po tri kilograma jabuka na novoj tržnici. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.