Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova internetska stranica Grada Osijeka

11.08.2017.

12:54

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas Grad Osijek ima novu internetsku stranicu koja je u odnosu na prijašnju poboljšana u svim aspektima, a posebice u komunikaciji sugrađana s Upravnim odjelima .

Nakon što je stara internetska stranica Grada Osijeka u funkciji bila 8 godina, bilo je vrijeme za njezino osvježenje i poboljšanje funkcionalnosti, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: "Nova stranica je daleko modernija, funkcionalnija i ima jednostavniji pristup. Želja nam je ubrzati i pojednostaviti Osječanima put dolaska do informacija, odgovora i rješenja...", rekla je Žana Gamoš.

Pri izradi stranice posebna se pozornost posvetila izravnoj komunikaciji sugrađana s Upravnim odjelima, a sve u cilju što bržeg odgovora na njihove upite i samim time bržeg rješavanja problema, napomenuo je Ivan Zeko Pivač iz ureda gradonačelnika: "Nije rješenje da se putem facebooka ili nekim sličnim putem kontaktira gradonačelnika, zamjenika i slično. Upravo smo iz tog razloga na internetskim stranicama uveli jednostavan formular kojim se u samo nekoliko koraka dolazi do Upravog odjela koji će izravno reagirati na upit građana, a samim time ga i brže riješiti".

Stranicu je izradila osječka tvrtka Ofir, članica Osijek Software Cityja, čiji je vlasnik Milan Puvača. Istaknuo je kako izrada stranice bila vrlo zahtjevna jer ju je trebalo učini jednako pristupačnom sugrađanima, službenicima Gradske uprave, te posjetiteljima Osijeka: "Mislim da smo našli sretno rješenje za sve njih. Krenuli smo od toga da stranica bude što sličnja staroj, ali opet da bude puno funkcionalnija i bolja. Osim toga, za razliku od stare stranice, prilagođena je radu na mobitelima i tabletima. Pozivam sve sugrađani da posjete stranicu i upoznaju se s njom te nam jave i izraze svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo", rekao je Puvač.

Izradu novih stranica Grad Osijek je platio 35.432,25 kuna s PDV-om.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.