Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova kombi vozila za sportaše s područja županije

03.07.2019.

14:53

Autor: Vedran Drabek

HRT Radio Osijek/VD

HRT Radio Osijek/VD

Foto: - / -

Športska zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji sa županijom i Hrvatskim olimpijskim odborom, nabavila je tri nova kombi vozila namijenjenih sportašima Donjeg Miholjca, Belišća i Belog Manastira. Ključevi su im uručeni danas u Belom Manastiru.

Ranije su već kupljena kombi vozila za potrebe Športske zajednice OBŽ te gradova Đakovo i Belišće. Cilj projekta  je osiguranje bržeg i sigurnijeg prijevoza sportaša na natjecanja te realizacija sustava natjecanja i programa klubova s područja ovih gradova.
Riječ je o jednoj od niza aktivnosti koje predvodi Hrvatski olimpijski odbor u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, istaknuo je pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač: "Snažni smo partneri s lokalnim zajednicama u nastojanju da razvoj sporta za djecu i mladež bude prioritet. Na ovaj način nastojimo sa svojim programima pomoći gradovima i županijama."
"Ukupna vrijednost investicije iznosi 585.000 kuna, što će značajno pridonijeti razvoju sporta, pogotovo kada su u pitanju najmlađi", naglasio je i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić: "Poznato je kako imamo vrhunske sportaše, za koje, ako ih želimo nastaviti stvarati, moramo osigurati uvjete, a to je nešto u čemu će ova vozila sigurno pomoći", zaključio je Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.