Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova koncertna sezona u Osijeku

25.10.2017.

15:48

Autor: Marina Ban

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bogata koncertna sezona najavljena je na konferenciji za novinare, održanoj u srijedu u Galeriji Waldinger .

Na konferenciji za novinare najavljena je nova koncertna sezona 2017./2018. u gradu Osijeku. Na konferenciji su govorili: dogradonačelnica Žana Gamoš, umjetnički voditelj prof. Davor Bobić, savjetnica za kulturu grada Osijeka Ljerka Hedl, profesorica s Odjela za kulturologiju Iva Buljubašić te ravnateljica Glazbene škole Franje Kuhača Sunčana Bašić.

Najavljeni su mnogobrojni koncerti, od kojih se posebice ističe i 6. sezona ciklusa Osječka muzejska glazbena srijeda. U ovogodišnjem ciklusu predviđeno je čak dvadeset koncerata eminentnih hrvatskih i svjetskih imena.

Kao glavni pokretač i producent koncertne sezone je Grad Osijek, a bit će ostvareno suradnjom Muzeja Slavonije, Umjetničke akademije u Osijeku, Odjela za kulturologiju i Glazbene škole Franje Kuhača.

Glavno pitanje bilo je ostvarenje dugogodišnjeg osječkog sna- pronalaženje adekvatnog koncertnog prostora i novog koncertnog klavira. Prema riječima dogradonačelnice Gamoš, uložit će se potreban trud kako bi se do toga ostvarenja došlo čim prije. 

Grad Osijek poziva sve građane na praćenje koncertne sezone grada Osijeka, koji njeguje dugu i bogatu kulturnu tradiciju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.