Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova kuhinja - Dom za stare i nemoćne

27.01.2020.

14:23

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Ksenija Zelenić

Foto: - / -

U domu za starije i nemoćne osobe u Đakovu danas je u rad puštena nova suvremena kuhinja za potrebe 240 korisnika, te 60 vanjskih korisnika koji obroke dobivaju iz ovog doma .

Tom prigodom ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izrazila je svoje zadovoljstvo organizacijom života i brigom za korisnike u domu. Izdvojila ga je kao primjer dobre brige za stare i nemoćne osobe. Ondje je smješteno 240 korisnika o kojima brine 75 djelatnika. Ministrica je  najavila i pojačene kontrole u domovima kojima su osnivači Županije. Dok se ne donese novi zakon o socijalnoj skrbi, Ministarstvo na žalost, nema pravo kontrolirati privatne domove u kojima su smještene stare i nemoćne osobe. Ali za sada barem žele pooštriti  izdavanje dozvola za otvaranje  privatnih domova.

Župan Ivan Anušić tom je prigodom izjavio kako očekuje sredstva Ministarstva za pojačane kontrole, jer ih Županije nisu planirale u svojim  proračunima.

Župan Anušić je tijekom boravka u Đakovu posjetio i obnovljeni prostor bivšeg Rodilišta u Domu zdravlja Đakovo. U obnovu i opremanje Doma zdravlja uloženo je 5 milijuna i 600 tisćua kuna. Ondje će biti ambulante obiteljske i specijalističke medicine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

18 h

FEBIRE

FEBIRE