Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova multumedijalna učionica u osnovnoj školi u Vuki

25.11.2016.

11:23

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki Rotary klub donirao je učenicima Osnovne škole Milka Cepelića u Vuki tablete te tako omogućio nastavu u novoj multimedijalnoj učionici .

"Želeći uhvatiti korak s najsuvremenijim standardimatehničke opremljenosti hrvatskih škola kako bi svojim učenicima i učiteljima u OŠ Milka Cepelića u Vukipružili mogućnost prijenosa i usvajanja znanja kroz multimedijalni pristup samom procesu učenja, odlučili smo se na inicijativu kontinuiranog upoznavanja svih struktura koje nam u tome na bilo koji način mogu pomoći. Uz veliku podršku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko - baranjske županije, koji je prepoznao važnost podizanja navedenih standarda u jednoj maloj sredini kao što je Vuka, uložena su značajna sredstva u infrastrukturu i informatičko opremanje škole tako da s ponosom možemo istaknuti kako smo osigurali uvjete za uvođenje E-dnevnika. Velika je stvar pružiti našim učenicima takve mogućnosti u svakodnevnom radu posebno ako pogled usmjerimo kroz prizmu opstojnosti slavonskog sela i potrebe ulaganja u podizanje kvalitete života svih njegovih žitelja, a osobito djece", istaknuli su donatori.
"Kao kruna svih naših inicijativa dolazi nam angažman članova Rotary kluba Osijekkoji su prepoznali važnost cijeloga projekta te su se odlučili pomoći organiziranjem humanitarnog koncerta, a nastupila je naša poznata estradna zvijezda Maja Šuput. Prihod od prodanih ulaznica i sve donacije uložene su u opremanje jedne multimedijalne učionice u punom kapacitetu", pojašnjavaju domaćini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.