Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova oprema Mačevalačkom klubu Dmitar Zvonimir

29.07.2016.

12:19

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mačevalački klub Dmitar Zvonimir posjetio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te je klubu uručio mačevalačku opremu nužnu za nastavak rada .

Mačevalački klub Dmitar Zvonimir, osnovan je 2011. godine, a  u cilju promicanja, razvitka i unapređenja mačevalačkog sporta u Gradu Osijeku.
Samu ideja za osnivanje kluba dao je osječki poduzetnik Darijo Carević, iz želje da se iz stoljetne osječke povijesti izvuče ovaj plemeniti sport, koji počiva na temeljima časnog sportskog života u Osijeku, počevši od 19. kolovoza 1865., kada je u Osijeku osnovano „Pervo društvo gombalacah“, preteča Hrvatskog sokola. Od tada postoje zapisi o djelovanju Mačevalačke i gombalačke škole – Zavoda.
Godine 2014. Klub dobiva svoj prvi osobni prostor za treniranje u Tvrđi, u ulici Kamila Firingera 3 pod pokroviteljstvom Državnog arhiva Osijek. Na mjesto predsjednika dolazi Branko Lozančić te tada klub počinje svoje profesionalno djelovanje.
Unazad dvije godine sportaši MK Dmitar Zvonimir osvojili su nekoliko srebrnih i više brončanih medalja, a sudjelovali su na natjecanjima svih tipova (prvenstva države, ekipna, pojedinačne, europska i druga) i posjetili Zagreb, Split, Novi Sad, Beograd, Pečuh, Zrenjanin…
Svi zainteresirani slobodno se mogu priključiti treninzima bilo kada, a za sve druge upite javite nam se kontakt formom, mailom, facebookom ili preko mobitela.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.