Hrvatski radio

Radio Osijek

10:36 / 20.06.2020.

Autor: Radio Osijek

Nova organizacija parkirališta na Auto sajmu

Nova organizacija parkirališta na Auto sajmu

Nova organizacija parkirališta na Auto sajmu

Foto: - / -

Na omiljenom nedjeljnom okupljalištu tisuća Osječana i građana iz drugih slavonskih gradova i mjesta uvode se promjene na parkiralištu kako bi se rasteretila prometnica ispred Auto tržnice .

Svake nedjelje od 500 do 600 automobila parkira se na parkiralištu Auto sajma i stvara se čep koji stanovnicima Filipovice otežava ulazak i izlazak iz naselja. U skladu sa zahtjevima mještana Filipovice, Tržnica d.o.o. i Grad Osijek odlučili su pomoći u smanjenju stvaranja kolone automobila na prometnici ispred parkirališta. Organiziran je izmijenjeni sustav naplate s odvojenim ulazom na način da je veći dio kolone automobila premješten na prostor samog parkinga (20 automobila). Parking će se naplaćivati na drugom kraju parkirališnog prostora u odnosu na prijašnji ulaz. Na izlazu s parkinga postavljena je automatska, solarno napajana rampa koja omogućava brži protok automobila od prijašnjeg rješenja.

Ukupna je vrijednost radova 115 tisuća kuna + PDV (nasipavanje zemlje, izrada ograde, postavljanje pregradnih stupova i solarna rampa na ulazu).

 

direktor Tržnice Igor Medić u našem programu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.