Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova organizacija rada u KBC-u Osijek

30.04.2020.

11:05

Autor: Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

fotografija Ksenija Zelenić

Foto: - / -

Od ponedjeljka, 4. svibnja, u zdravstvenim ustanovama Hrvatske polako se počinje raditi većim kapacitetima. Preporuka je to Ministarstva zdravstva. Bolnice bi trebale 30% pojačati svoje zdravstvene usluge.

Do sada je bolnica bila podijeljena u dva dijela. Svi bolesnici i zaposlenici prolaze kroz trijažni šator s termovizijskom kamerom. Organiziran je i takozvani sekundarni ili crveni febrilni centar gdje se upućuju svi bolesnici sa simptomima koronavirusa koji se u dijagnostici bitno oslanja na novi mikrobiološki laboratorij. Bolesnici s pozitivnim nalazom na COVID smještaju se u izlolacijski centar.

Popuštanjem mjera, ovo se neće mijenjati, rekao je u programu Radio Osijeka v.d. zamjenika ravnatelja za kvalitetu doc.dr. Krunoslav Šego.

Tako se od ponedjeljka u svoje prostore vraćaju neke klinike i Zavodi. Klinika za psihijatriju već se vratila u krug bolnice. Jednako tako će se rješavati i liste čekanja, dodaje Šego.


U ovoj se fazi još ne može očekivati znatno povećanje kapaciteta. Radit će se u dvije smjene te subotama, ako bude trebalo. Apelira se na bolesnike da, ako to nije nužno, ne prave velike gužve u bolničkim ambulantama.

 

 

v.d.ravnatelja za kvalitetu doc.dr. Krunoslav Šego

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.