Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova računala za "Male genijalce"

11.04.2017.

14:08

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska elektroprivreda (HEP) već treću godinu provodi akciju "Za naše male genijalce" u kojoj daruje računala učenicima osnovnih škola. 17 računala darovano je i učenicima iz tri osnovne škole u Osječko-baranjskoj županiji

U protekle tri godine HEP je osnovnim školama koje imaju nedovoljan broj ili su računala zastarjela, darovao 150 novih računala. 17 je računala darovano i u tri škole u Osječko - baranjskoj županiji. Dobili su ih učenici u Dardi, Čemincu i osječkoj školi Frana Krste Frankopana. Ovogodišnja akcija "Za naše male genijalce" započela je natječajem na koji su se mogli prijaviti sve osnovne škole u Hrvatskoj, rekla je predstavnica HEP-a Vlatka Kamenić Jagodić. Napomenula je da je uz prijavu bilo potrebno priložiti video uradak kojim su učenici pokazali da su upravo njihovoj školi potrebna računala. "Naša računala u prosjeku su stara 6 godina i na jedno računalo dolazi 30 učenika", rekao je ravnatelj Osnovne škole Frana Krste Frankopana Antun Ptičar dodajući da nabavku novih računala mogu zahvaliti donatorima. Nažalost osnovne škole na istoku Hrvatske još su u nepovoljnijem položaju uzimajući omjer učenika i broja računala. Naime, ispod su hrvatskog prosjeka od 26 učenika na jedno računalo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.