Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova rasvjeta Osječanima donijela mrak – to se mora hitno riješiti

15.09.2020.

15:47

Autor: Radio Osijek/TM

Nova rasvjeta Osječanima donijela mrak – to se mora hitno riješiti

Nova rasvjeta Osječanima donijela mrak – to se mora hitno riješiti

Foto: - / -

Osječki je HDZ sinoć u naselju JUG I, na križanju Skopske i Daruvarske ulice gdje je ulična rasvjeta zamijenjena novom LED rasvjetom održao konferenciju za novinare i to u gotovo totalnom mraku te tako zorno upozorio na probleme koji su nastali zbog projekta modernizacije javne rasvjete u Osijeku.

"Riječ je o još jednom "mega" gradskom projektu koji je bio velebno najavljivan, a sada smo dobili mračne ulice u kojima su samo ceste djelomično osvijetljene dok su nogostupi u potpunom mraku. Nažalost, Osječani zbog toga hodaju s upaljenim svjetiljkama na mobitelima. Počela je nastava u školama, bliži nam se vrijeme kada su dani sve kraći, a Osijek postaje sve mračniji. Upravo iz tog razloga moramo reagirati kako bismo zaštitili naše sugrađane zbog realizacije projekta koji očigledno ima dosta nedostataka", rekao je prvi čovjek osječkog HDZ-a Ivan Radić.
Prvo su nezadovoljstvo iskazali građani u središtu grada, a sada je to pristuno u svim dijelovima grada, rekao je Radić te najavio da će HDZ tražiti odgovore od gradskih čelnika.
Također će tražiti da već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća projektant i svi oni koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta daju odgovore građanima kako treba izgledati nova javna rasvjeta u Osijeku, u kojim fazama će se realizirati, zašto su veći dijelovi ulica mračni i kada će to biti riješeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.