Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova turistička ponuda u Osijeku: vožnja čamcem po Dravi

10.03.2021.

11:24

Autor: Ana Mitar/Amoreta Bajto

fotografija fb stranica Igora Živkovića

fotografija fb stranica Igora Živkovića

Foto: - / -

Zanimljiva poduzetnička ideja Osječanina Igora Živkovića koji nudi izletničku vožnju Dravom omogućit će brojnim građanima ne samo turističko razgledanje grada, već i atraktivne izlete rijekom. Sve je istražila naša Leteća ekipa.

"Ideja je nastala još krajem 2019. godine, ali je pandemija koronavirusa zaustavila projekt. Ove je godine sve krenulo 1. ožujka, odziv je za sada dobar, no mislim da će biti još bolje kada bude ljepše i toplije vrijeme", kaže Živković. "Tvrtka je registrirana za prijevoz putnika na kopnu i na vodi, a prometuje gliserom kapaciteta do sedam putnika. Točka ukrcaja i iskrcaja vodenica je na Dravi, a u ponudi je više programa. Glavni, koji se odnosi na Osijek, jednosatna je vožnja prema Karašici i onda natrag do vojarne u Donjem gradu. Na gliseru se pridržavamo svih epidemioloških mjera, a kod ukrcaja i iskrcaja obvezna je maska te dezinfekcija ruku", dodaje Živković.

"Termini su od 10 do 16 sati, a zapravo je uvijek najtraženiji vikend, kada ljudi ne rade. U ovom trenutku u redovitoj ponudi imamo već spomenuti obilazak Osijeka Dravom, zatim posjet dunavskim ritovima uz slavonski grah u Udičarskom domu u vikend - naselju Karašica, obilazak Dunava u trajanju od tri sata i 30 minuta, vožnju Dravom i njezinim pritocima, cjelodnevni izlet Osijek - Aljmaš - Erdut i adrenalinski dan - vožnju gliserom i quadovima uz ručak. Svi su putnici osigurani prslucima za spašavanje, a na čamac je moguće unijeti i vlastitu hranu i piće ", objašnjava Igor Živković.

Detalje svih izleta ove jedinstvene ponude u Osijeku moguće je vidjeti na facebook-stranici Old Town - izleti brodom.

Čamcem po Dravi

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.