Hrvatski radio

Radio Osijek

Nova zajednica trkača u Osijeku

09.04.2022.

09:55

Autor: HRT/Radio Osijek

Adidas Runners Ivan Volinek i Aleksandra Gvozdanović Debeljak

Adidas Runners Ivan Volinek i Aleksandra Gvozdanović Debeljak

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Tim stručnjaka pozorno će pratiti rezultate i napredak svih članova grupe, a treninzi su potpuno besplatni. Osijek je dobio novu zajednicu zaljubljenika u trčanje. Ove subote na osječkom Ferivi polumaratonu sudjeluje i trkačka zajednica Adidas Runners. 

Adidas Runners svoje članove imaju u različitim gradovima svijeta te zajedničkim treninzima i prilagođenim programima detaljno prate individualne rezultate svih članova. Praćenje rezultata i napretka svih trkača prepušteno je timu stručnjaka koji imaju za zadatak izvući najbolje iz svih sudionika i pomoći im da budu što bolji trkači. Najbolje od svega je to što su svi treninzi, radionice, edukacije, satovi disanja i ostale aktivnosti potpuno besplatni za sve polaznike. Trkačkim aktivnostima mogu se pridružiti svi zainteresirani amateri, rekreativci i profesionalni trkači. Adidas Runnersi svojom inicijativom žele zainteresirati lokalno stanovništvo za redovite trkačke aktivnosti te im se može pridružiti svatko - potpuni početnici i oni koji se aktivno bave trčanjem.

Na osječkom Ferivi polumaratonu sudjelovali su brojni trkači Adidas Runnersa, a među njima i Ivan Volinek te Aleksandra Gvozdanović Debeljak, dvojac motiviranih trkača koji predvodi osječke Adidas Runnerse. 

Aleksandra Debeljak strastvena je trkačica i snažna liderica na području humanitarnog rada i sretna je zbog početka ove inicijative: “Sve svoje treninge sam do sada odrađivala sama. To može biti jako izazovno posebno kada uvjeti za trčanje nisu idealni ili kada nedostaje motivacije. Iz tog razloga jako se veselim novoj zajednici trkača i zajedničkim treninzima.”

Ivan Volinek osim trkačkog iskustva ima bogato iskustvo u organiziranju trkačkih događaja, utrka i liga. Trčanjem se bavi već više od 20 godina, a osim toga uživa i u ostalim sportovima kao što su bicikliranje i triatlon. On sam se također veseli svim budućim aktivnostima na području Osijeka i sretan je nakon premijerne trke.

Adidas Runners pokret aktivno djeluje širom svijeta, a Osijek je drugi grad Hrvatske u kojem zajednica počinje s djelovanjem. Treninzi će se održavati na brojnim osječkim lokacijama, a svi zainteresirani mogu se pridružiti i učiniti nešto pozitivno za svoje zdravlje. Runnersima se možete pridružiti bez obzira jeste li ozbiljni trkač ili se trčanjem bavite rekreativno. “Pozivamo sve bez obzira žele li poboljšati osobne rezultate, pozitivno utjecati na svoje zdravlje ili se samo družiti i putovati na utrke. Kroz prilagođene treninge želimo potaknuti sudionike da izvuku ono najbolje iz sebe.”

Trkački treninzi će biti raznoliki, a određivanjem ciljeva će se odrađivati trkačke dionice, tempo treninzi, fartlek treninzi i trčanja na duge staze. 

Više informacija o samom projektu, rasporedu, lokacijama treninga i prijavama dostupno je na FB stranici Adidas Runners Osijek te na web stranici adidasrunners.hr.

Poslušajte i javljanje u program Radio Osijeka, u emisiju Jutarnji program voditeljice Tanje Grganović. 


Adidas Runners javljanje u Jutarnji program Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.