Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove nagrade osječkom Dječjem kazalištu

30.05.2022.

22:02

Autor: Radio Osijek/TM

Nagrađeni Gordan Marijanović

Nagrađeni Gordan Marijanović

Foto: Gumbekovi dani / -

Osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića i članovi njegovog ansambla proteklog su vikenda na dva festivala osvojili tri nagrade.

Na premijernom izdanju InPuT Festa u Karlovcu Igor Cvetko i ansambl u predstavi „Pliva patka preko Drave”, redateljice Jelene Sitar Cvetko dobitnici su nagrade za najbolju glazbu. Ista predstava dobila je i nagradu dječjeg žirija, a ta je nagrada, kako su objavili na svom Facebook profilu, Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića – nadraža.


U osječko Dječje kazalište stiže i nagrada s XV. Gumbekovih dana kojima je u prvom planu kabaret. Istaknuto je veliko zadovoljstvo što je „kabaretski izraz ove godine vrlo uspješno korišten i u stvaranju predstava za mladu publiku kojoj će na iznimno zabavan način približiti kabaretsku tradiciju, a uz to ostvariti i predstave koje će posebice zbog tog elementa kabareta biti podjednako zanimljive i odrasloj publici.”

Posebno priznanje, prema mišljenju žirija Gumbekovih dana, zaslužio je Gordan Marijanović „za otvaranje puteva u stvaranju kabareta današnjice koje je pokazao dojmljivim tumačenjem neobičnog tinejdžera u predstavi „Anton Žic baba i harmonika” autora i redatelja Damira Mađarića u izvedbi Kazališta OBERON Koprivnica i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.